Заміна гальмівних колодок: скільки служать і скільки коштує заміна?

Гальмівні колодки


Гальма завжди схильні до зносу. Ви не можете рухатися без гальмування, і це призводить до зношування деталей гальма. Скільки коштує заміна гальмівних колодок і як часто це потрібно робити? Відповіді на ці питання ви отримаєте в цьому блозі.

Що це таке і як вони працюють?


Якщо ви хочете уповільнити машину, ви натискаєте на педаль гальма. Гальмівні колодки в кінцевому підсумку притискаються до гальмівних дисків за допомогою гальмівної рідини автомобілів, яка знаходиться в гальмівних магістралях. Колодки можуть бути виготовлені як з органічного, так і зі спеченого матеріалу. Вони будуть трохи зношуватися під час кожного гальмування. Вони часто виділяють чорну їдку речовину, яка осідає на ваших дисках. Тому диски доведеться регулярно чистити.

Тривалість життя


Як довго служать гальмівні колодки? В основному це залежить від вашого стилю водіння. Ви спортивний водій, який гальмує пізно і різко? Тоді ваші гальма зношуються раніше, ніж за спокійного стилю водіння, коли ви гальмуєте рано і м'яко. У середньому можна припустити, що колодки прослужать від 30 000 до 40 000 кілометрів. Залежно від кількості кілометрів, які ви проїжджаєте на рік, вони прослужать кілька років. У більшості випадків колодки на передніх колесах зношуються швидше, ніж на задніх.

Витрати


Скільки коштує заміна гальмівних колодок? Чесно кажучи, це не так вже й дорого. Ціна комплекту гальмівних колодок у середньому становить від трьохсот до двох тисяч гривень. Потім, звісно ж, необхідно зробити заміну колодок. За наявності невеликих технічних знань ви зможете зробити це самостійно. Тоді ви заощадите на заміні гальмівних колодок.

Заміна на СТО

Гальмівні колодки,СТО

Скільки часу займає заміна гальмівних колодок? Це не складна і не трудомістка робота. Професійний автосервіс подбає про те, щоб все було в повному порядку. Ціна заміни гальмівних колодок БМВ, наприклад, буде трохи вищою, але ви можете бути впевнені, що вона буде виконана якісно.


Симптоми зносу гальм


Є кілька способів дізнатися, який стан ваших гальмівних колодок. Найкраще поїхати на СТО і перевірити їх у механіка. Є також симптоми, що виникають під час водіння, які вказують на термінову заміну деталі:




  • Під час гальмування ви чуєте скрегіт або вереск.
  • Щоб загальмувати, вам доводиться натискати на педаль гальма сильніше, ніж зазвичай.
  • На приладовій панелі загоряється лампочка, яка вказує на те, що з гальмами щось не так.
    Гальмівні колодки A.B.S.

    У всіх цих випадках важливо перевірити гальмівну систему. Продовження водіння може тільки посилити проблему, в результаті чого вартість заміни збільшиться ще більше.

    Що таке гальмівні диски?


    Під час гальмування гальмівні колодки притискаються до гальмівних дисків. Часто запитують: скільки кілометрів служать гальмівні диски? Це також залежить від вашого стилю водіння, але в принципі диски служать довше, ніж колодки.

    Найкращі продукти в цій галузі: